Bouwen aan...
én met comfort.

wie we zijn

De Alfa Group, onderdeel van Groep Van Roey, is een expertise- en krachtenbundeling tussen drie ervaren bedrijven: Alfa TI, Alfa CT en Alfa TS. We richten ons op engineering, installatie en onderhoud van technische installaties voor de industriële markt en utiliteitssector.

Ondanks onze grote slagkracht koesteren we onze uitgesproken familiale cultuur. Dat vertaalt zich naar sterke waarden, gefocust op een uitgesproken mensgerichte aanpak en natuurlijk: de behoeften van de klant.

Jouw gebouw heeft een technische vereiste? Wij implementeren de meest performante, duurzame oplossing(en): professioneel, oerdegelijk en met passie. Dat we daarbij de nieuwste technologische ontwikkelingen op de voet volgen en integreren is voor ons een evidentie.

Lees meer over Alfa Group

De gebundelde expertise in onze groep reikt vér. We engineeren, ontwerpen, plaatsen en onderhouden totaaloplossingen rond alles wat met HVAC en gebouwtechnieken te maken heeft: airconditioning, verwarming en koeling, ventilatie, gebouwbeheersystemen, sanitair, piping, elektriciteit… Hetzelfde geldt trouwens voor onze geografische actieradius: we zijn actief in heel Vlaanderen én Brussel.

Alfa technical installations | Alfa TI

HVAC:
ons vak!

Een helder plan

Onze comfortzone gaat veel verder dan installatie en onderhoud van jouw technische installaties; we zijn je kennispartner bij uitstek! Vanuit die rol en expertise ontwerpen we telkens de meest duurzame, performante en rendabele technieken op maat van jouw gebouw. Vanaf de eerste studies en doorheen het hele ontwerp hanteren we één gouden richtlijn: ‘wat heeft jouw project nodig?’.

Maximale ontzorging
minimale TCO

Brede
actieradius

De gebundelde expertise in onze groep reikt vér. We engineeren, ontwerpen, plaatsen en onderhouden totaaloplossingen rond alles wat met gebouwtechnieken en industriële installaties te maken heeft: HVAC, verwarming en koeling, ventilatie, gebouwbeheersystemen, sanitair, piping, elektriciteit… Hetzelfde geldt trouwens voor onze geografische actieradius: we zijn vooral actief in heel Vlaanderen en Brussel.

Topkwaliteit
op elke schaal

Hoe groot of klein ook; ieder bedrijf verdient topkwaliteit. KMO’s én multinationals rekenen op onze innovatieve knowhow en doortastende aanpak om hun gebouwen maximaal performant te maken en te houden. Onze multidisciplinaire experts ontwerpen de puzzelstukjes van jouw gebouwtechnieken, onze technici zetten ze in elkaar en onze onderhoudsprofessionals houden alles in topconditie. Resultaat: een imposant trackrecord in de industrie (o.a. labo’s, cleanrooms, koeling), maar ook in de utiliteitsmarkt (zoals kantoren, ziekenhuizen en scholen).

Laagste Total
Cost of Ownership

Al vanaf het ontwerp houden we één doel permanent voor ogen: een minimale TCO (Total Cost of Ownership) voor jouw gebouwtechnieken. Lees: we vertalen jouw eisenpakket in duurzame oplossingen die de productiviteit, leefbaarheid en efficiëntie van je gebouw optimaliseren met een minimale ecologische voetafdruk. Dit geldt voor nieuwbouw, maar evengoed voor renovaties van bestaande gebouwen. Onze flexibele, multidisciplinaire dynamiek, versterkt door de slagkracht van Groep Van Roey, maakt dat we onze klanten tot in de kleinste puntjes ontzorgen bij gelijk welk totaalproject.

Onderhoud na
installatie

Even veelzeggend als handig: ons doorgedreven onderhoud na de installatie. Service is bij ons geen loos begrip; het is onze sleutel tot ontzorging. We geloven 100% in onze installaties, daarom staan we ook graag in voor alle onderhoud en nazorg; 24 op 24 uur, het hele jaar door. Met een transparant onderhoudscontract en maintenance engineering op maat, leggen we de doelen vast. Werden je technieken niet door ons geplaatst? Ook dan kijken we hoe we je maximaal kunnen ontzorgen!

Alfa cooling technics | Alfa CT

Duurzame en
efficiënte koeling

Koeling: cruciaal
voor leefbaarheid én productiviteit

Professionele koeling is vaak essentieel voor de efficiëntie van je gebouw. Denk aan koeling voor optimaal comfort of koeling om uw productieproces te beschermen en gevoelige producten te bewaren.

Kortom: het welbevinden van je mensen én jouw corebusiness valt of staat met de juiste aandacht voor een performante koeling in topconditie. Met Alfa Cooling Technics (ACT) beschik jij steeds over passende, perfect functionerende en duurzame koelingstechnieken. Van gangbare aircosystemen tot industriële koeling: onze gecertificeerde koeltechniekers scheppen het juiste klimaat!

Een grote uitdaging?
Wij houden het hoofd koel!

Duurzame
koelgassen

De koelsector is in volle transitie. Om te beantwoorden aan de meest actuele duurzaamheidseisen, moet het gebruik van vervuilende koelgassen in bestaande installaties drastisch omlaag. Wij helpen jouw bedrijf met de noodzakelijke overgang naar duurzame koelgassen zoals CO2, propaan en aardgas.

‘Digitale koelmiddelboekhouding’

Een vakkundig ontworpen en geplaatste koelingsinstallatie is één zaak, ze onderhouden en monitoren is nog wat anders. Ook daarin staan we je uiteraard graag bij. Dankzij een digitaal logboek, Climapulse, behouden we een feilloos overzicht met o.a. lektesten, herstellingen en onderhoudsinterventies. Hierdoor houden we niet alleen de vinger aan de pols, we houden je installatie en documenten ook wettelijk helemaal in orde.

Onderhoud
na installatie

Een goede service stopt niet na de installatie. Dat is onze overtuiging en onze belofte. Wij zijn trots op onze koelinstallaties. Daarom zorgen we er ook voor dat ze optimaal blijven werken; 24/7, het hele jaar door. Met een duidelijk onderhoudscontract en onderhoudsservice op maat, bepalen we samen de doelstellingen.

Contacteer ons voor onderhoud

Alfa technical services | Alfa TS

Focus op
gemoedsrust

Een logische evolutie

Alfa Technical Services is een logisch vervolg op het succesverhaal van Alfa Technical Installations. Het is bovendien ook een passend antwoord op de steeds specifiekere onderhoudsvragen voor zowel bestaande als nieuwe installaties.

Technische installaties worden steeds complexer en vernieuwender. Hierdoor overstijgen ook het onderhoud en de nazorg steeds vaker de eigen competenties van bedrijven. Wil jij toch het maximum blijven halen uit al je HVAC-installaties en andere technieken? Dan is Alfa Technical Services jouw enige juiste partner.

Totaaloplossingen

Alfa Technical Services geldt ondertussen als vaste waarde voor het onderhoud van technische installaties in heel Vlaanderen en Brussel. Je kan bij ons terecht voor het integrale onderhoudstraject: van een op maat uitgewerkt onderhoudscontract tot nazorg en optimalisaties. Onze grootste sterkte? De volledigheid van onze dienstverlening: we zijn thuis in ontwerp, beheer én onderhoud. Samen brengen we de prestaties naar het gewenste niveau.

Samen groeien

Wat ons nog het meeste voldoening schenkt? Onze diensten monden vaak organisch uit in een gezamenlijk groeitraject met de klant. Een win-win situatie waarbij jouw vertrouwen onze kwaliteit en expertise omhoog stuwt en vice versa… Het summum van een duurzaam partnerschap, zeg maar.

Periodiek onderhoud

Curatief onderhoud
en herstel

Preventief onderhoud

Om jouw optimaal rendement te blijven garanderen voorzien wij proactief het nodige periodieke onderhoud.

Voor dringende herstellingen voorzien wij 24/7 permanentie voor depannage van installaties. Zo reageren we gevat, waardoor jouw bedrijf minimale hinder ondervindt en de activiteiten snel hervat worden.

Met ons preventief onderhoud vermijd je problemen en nodeloze kosten. Deze preventieve onderhoudscontracten omvatten een regelmatige controle van jouw systemen. De frequentie? Die bepalen we op basis van risicoanalyse, wettelijke vereisten en installatiedata.

Digitalisering en prefabricatie

Onze rol als voortrekker heeft alles te maken met een niet-aflatende drang naar vernieuwing. Daarom zetten we ook sterk in op digitalisering. Projecten worden eerst virtueel uitgevoerd om zo te komen tot een feilloos resultaat. Steeds vaker maken we ook gebruik van prefabricatie, waardoor de installatie op de werf zelf ook efficiënter verloopt.

Flexibele
slagkracht

Onze grote slagkracht? Die danken we aan de flexibele structuur binnen en rond onze groep. Dankzij die wendbaarheid spelen we telkens gevat in op de nood van elke klant. Voor elke concrete nood ontwikkelen we een passende en performante totaaloplossing. Onze doorgedreven inzet op klanttevredenheid en oplossingsgerichtheid is hierbij een absoluut handelsmerk.

Met de brede expertise van Groep Van Roey behoren ook bouwkundige oplossingen tot onze integrale aanpak.

Mensgericht
familiebedrijf

Onze meest gehoorde feedback? Dat we de lat wel erg hoog leggen! Omdat we zulke innovatieve, high-end oplossingen aanbieden? Ongetwijfeld, maar nog bepalender is onze warme, familiale cultuur. Die zorgt ervoor dat iedere medewerker hier de drive vindt om voluit te gaan voor jouw project.

Kennisdeling in
alle richtingen

Inspelen op de nieuwste technologische ontwikkelingen is evenzeer een belangrijke sleutel tot succes. Dit doen we door onze mensen steeds de meest passende opleidingen en ervaringen aan te bieden. Een andere pijler in onze innovatieve kennisstrategie ligt in samenwerkingen met diverse kennisinstellingen zoals KUL, VITO, Energyville, andere relevante partners en VLAIO.

Het HUME (Hub For Urban Mobility and Renewable Energy) onderzoeksproject rond stedelijke mobiliteit en hernieuwbare energie is hiervan een treffende illustratie.

Jouw welbevinden centraal ...

Onze focus op klanttevredenheid, oplossingen en innovatie inspireert onze medewerkers om telkens weer tot het uiterste te gaan. Onze visie luidt dan ook: ‘Investeren in mensen geeft het mooiste rendement!’ Daarom zetten we volop in op het welbevinden van medewerkers: variatie, carrièreplanning, opleiding, een leuk event op z’n tijd… allemaal vanzelfsprekende bouwstenen in onze mensgerichte filosofie. Het vertaalt zich ook in een open communicatiecultuur.

... in jouw carrièreverhaal

Van arbeider tot kaderlid: iedereen spreekt elkaar aan, gemoedelijk en zonder schroom. Iedere werknemer vertelt hier sowieso zijn eigen verhaal.

Dat verhaal start vaak al op de schoolbanken. Al op je eerste stagedag prikkelen we je potentieel. Dankzij enkele technologische wereldspelers in ons klantenbestand zal het je alvast nooit aan de nodige uitdaging ontbreken, integendeel. Koudwatervrees? Niet nodig! Alles wat je moet weten en leren, leer je bij ons! Hier vind je gegarandeerd je plek!

Bekijk onze jobsite

Samenwerken?

Iedere samenwerking start met een fijn gesprek. Tot snel?
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.